Vaalit, yhteiskunta muutosprosessissa. Talous ja ahneus

pv 02.11.08


View

Etusivu

Sisällysluettelo

Takaisin

 

Vaalien tulos peräänkuuluttaa yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehitytä. Äänestystulos on osoitus kansalaisten tarpeesta, halusta/kaivatusta oikeudesta suurempaan subjektiivisen talouden sääntelyn suuntaan. Haluamme vastata itse subjektiivisesta tulevaisuutemme rakentamisesta, emme voi luottaa yhteiskunnan/valtaapitävien moraaliin? onko sitä lainkaan - en ole havainnut. Sosialismi jota toveri Urpilainen peräänkuuluttaa ei tuo hyvinvointia yhteiskunnan vähäosaisille. Vähäosaiset kaipaavat perusturvaa johon kuuluvat, oikeus asuntoon, työpaikkaan, asianmukaiseen terveydenhuoltoon sekä minimitoimentuloon. Olen kokenut, että toveri Jutta Urpilainen ja varsinkin toveri Johannes Koskisen (oikeusministeri (Lipponen II) 15.4.1999 - 16.4.2003) keinoja kaihtamatta heikensi omaisuudensuojaa sekä lisäsivät viranomaistoimien oikeuksia verotuksen ja ulosoton yksipuolisella lainsäädännöllä. Tähän akselin, Lipponen/Koskinen, kuskina toimi sosialistipresidenttimme Tarja Halonen. Hänen SAK juristikauden mielikuvat ja kokemukset saivat Lipposen II hallituksen aikana sellaista voimaa joka mahdollisti koston/rankaisutoimet joiden kohteeksi sopivat pankinjohtajat sekä ammatinharjoittajat.

Sosialistit eivät koskaan ole luoneet ainuttakaan työpaikkaa, päinvastoin kasvattamalla byrokratiaa sekä epävarmuutta aktiivisessa väestössä, he tukahduttavat toimeliaisuutta. Sosialistit kärsivät tappion joka oli odotettavissa. Heinähattu siirtyi syrjään antaessaan nuoremmille lisää tilaa. Suuntaus on oikea, mutta toveri urpiainen on untuvikko jonka viserrys vanhoille tovereille ei enää kanna suurempiin saleihin. Ennustan että toveri urpiaisen siivet eivät kanna kovin pitkää lentoa. Tarvitsemme yhteiskunnassa enemmän solidaarisuutta ja vähemmän sosialismia toveri Urpilainen & kump.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on vaalien voittaja. Hänellä on mielenkiintoinen verbaliikka jota on mukava kuunnella. Sanoma on koskettavaa sekä ristiriidatonta hänen tekojensa kanssa. Mielenkiintoinen osa hänen filosofiaansa on myös positiivisuus joka tulee esille seuraavassa: Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää kotimarkkinoihin panostamista tärkeimpänä seikkana nykyisen talousmyllerryksen keskellä. Monien ihmisten työllisyys ja hyvinvointi on kiinni kotimaisesta kulutuskysynnästä ja nyt täytyy pitää huoli siitä, että kaikilla kansankerroksilla on mahdollisuus ja vara kuluttaa, koska se on suoraa suomalaista työllisyyttä, Soini toteaa Huomenta Suomen Kuntavaalitentissä. Soinin mukaan myös kuntatasolla täytyy satsata siihen, että työllisyys pysyy hyvänä ja että kulutuskysyntää on.

Toivon menestystä perussuomalaisille, nähtäväksi jää?

Kokoomuksella on vahva kolmen kopla, puolueen puheenjohtaja/ valtionvarainministeri Jyrki Katainen, ulkoministeri Alexander Stubb sekä eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Tämä joukko edustaa karismaattisuudessaan poikkeuksellisen vahvaa poliittista näkyvyyttä, nuoruutta ja energiaa. Tähän joukkoon saamme varmasti tulevaisuudessa myös vahvoja naisia - kunhan aika tekee tehtävänsä - pääsemme eroon vanhoista tantoista joiden ajatukset eivät enää pitkään aikaan ole olleet kosketuksessa äänestäjäkuntaan. -Valtionvaraiministerin ajoitus verovähennyksille on ainutlaatuinen historiassamme. Kautta historiamme ei valtiolla ole matalasuhdanteen aikana ollut varaa veronalennuksiin ja korkeasuhdanteen aikaan ei ole ollut tarvetta. Politiikassamme on tapahtunut muutos parempaan, edellisen lisäksi tarvitaan yhteiskunnallisia rakennushankkeita sekä investointeja infrastruktuurin rakentamiseen. Näillä toimilla on positiivinen vaikutus markkinoiden mielikuviin ja siten luovat uskoa yhteiskunnan kyvykkyyteen vastata haasteisiin kun tarvitaan.

Myös yhdysvaltain presidentin vaalit ovat viime metreillä meneillään. Obama Hussein voittaa vaalit, mutta muuttuuko mikään. Elävätkö amerikkalaiset yhä edelleen velaksi, kuluttavatko he edelleen lähes 40 % kaikista maailman luonnonvaroista. Sotivatko he edelleen jossain päin maailmaa jokainen päivä läpi vuosikymmenet? Seuraammeko amerikkalaisia gangstereita kuin huorat, annamme kaikkemme, taloutemme ja henkemme heidän käsiinsä. Vain 7-8 vuotta on kulunut siitä kun Bush ei halunnut kuulla länsimaisten johtajien eriäviä mielipiteitä. Hän lausui "jos et ole meidän puolellamme olet meitä vastaan". Nyt tuo samainen presidentti sese seko Bush anoo; voimme yhdessä voittaa tämän finanssikriisin, meidän täytyy olla solidaarisia toisiamme kohtaan, kaikkien tulee osallistua pankkien maksukyvyn pelastamistalkoisiin. Mitä hän sanomallaan tarkoittaa, hän tarkoittaa, että jokaisen maan tulee perustaa roskapankki johonka amerikkalaisten pankkien roskalainat voidaan sijoittaa kun amerikkalaisilla pankeilla ei ole mahdollisuutta maksaa takaisin myymiään velkakirjoja. Kyseiset amerikkalaisten pankkien myymät velkakirjat saattavat nousta yli 1000 miljardiin dollariin. Kaikki demokraattiset, vapaaseen markkinatalouteen kuuluvat yhteiskunnat sekä Kiina joutuvat maksamaan amerikkalaisten elintasoa ja kulutusta - verovaroin - kuin myös amerikkalaisten käymiä sotia. Ironista on, että juuri Nobelin rauhanpalkinnon saanut Martti Ahtisaari peräänkuuluttaa Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon. Rukoukseni asiassa on, että Suomalaiset sankoin joukoin vastustavat tällaista kehitystä. Amerikka on tulevaisuudessa päivä päivältä riippuvaisempi muusta maailmasta - hyvä niin. Juuri parhaillaan Amerikka maksattaa muulla maailmalla viimeisen sotansa kustannukset, sekä karille ajautuneen sosiaalisen asuntopolitiikkansa kustannukset, maksamme siitä globaalisesti kaikki, summalla jolla olisimme voineet kehittää tuntuvasti yhteiskuntamme sosiaalipolitiikkaa. Tästä maailma ottaa opikseen, eikä oppi jää ainoataan muun maailman yksinoikeudeksi. Myös Amerikkalaisilla on historiansa ensimmäinen hetki kuunnella sivistyneen maailman sanomaa, se on heille tilaisuus jota he toivottavasti eivät hylkää. Obama Hussein saattaa olla mies joka kouluttaa amerikkalaiset demokratiaan, tilaisuus ei saa jäädä käyttämättä, toista tilaisuutta ei ehkä elinaikanamme tule.

Olin juuri 2 viikkoa Kaukoidässä kaksilla kansainvälillä elektroniikka messuilla. Näissä yht. yli 6000 näytteilleasettajaa esittivät tuotteitaan. Mistään ei pannut merkille, että markkinoilla elettäisiin laskusuhdanteessa. Väen paljous messuilla oli kiusallista. Kaiken kaikkiaan tunnelmasta jäi mielikuva, että maailman markkinat toimivat kiihkeästi. Odotukset - ahneus - ylittävät median kylvävän pelon, kauppa käy. Samoin on mitä ilmeisimmin pörssin laita. Osakekurssit ovat laskeneet jyrkästi, mutta kaikki merkit osoittavat, että ahneus on kasvamassa ja ihmismielessä ahneudella on aina ollut pelkoa voimakkaampi vaikutus.

Y.R

 

123 • 4 • 5 << Previous Next >>